previous arrow
next arrow
Slider

Play with the Legends of Golf in BulgariaGolfcup

Играйте с легендите на Голфа в България

За втори път в своята голф история България е домакин на професионален голф турнир от Европейската верига. След като през 2013 г. доби огромна популярност с организирането на Световния Волво мачплей шампионат, сега страната ни посреща турнир на звездите ветерани – European Tour Properties Senior Classic.

Събитието се провежда със съдействието на Министерството на туризма.

От 6 до 9 септември Голф комплекс „Лайтхаус“ посреща голф професионалисти на възраст над 50 г., водени от световно известния Иън Уузнам, победител в US Masters 1991 г и дизайнер на Лайтхаус голф игрище. Турнирът е единственият по рода си в света и кулминация в честването на десетгодишнината на голф игрището, открито през септември 2008 г. Сред потвърдилите участие са и звезди от световния ранг на Ярмо Санделин – шампион на European Tour Turespana Open De Canaria от 1995 г., Сантяго Луна – многократен победител в турнирите на ETP Senior Classic, Константино Рока, Бари Лейн, Филип Прайс, Питър Бейкър.

golfwebМного сме горди, че бяхме избрани за домакин на European Tour Properties Senior Classic 2018. Невероятно е колко бърз напредък отбеляза българският голф за 10 години“, сподели Георги Чуклев, собственик и изпълнителен директор на Lighthouse Golf & Spa Resort. 

„Първото издание на турнира във Финландия през 2017 г. пожъна огромен успех, така че очакваме тази година да надградим това постижение в Lighthouse Golf & Spa Resort“, отбеляза Дейвид Макларън, председател на European Senior Tour и на European Tour Properties.

Това е впечатляващото второто издание на основания през 2017 г. European Tour Properties Senior Classic, и приоритетно се провежда в България на ротационен принцип в голф клубове, членуващи в European Tour Properties. Лайтхаус голф игрище е единственото голф игрище в България, горд член на European Tour Properties.

Регламентът предоставя уникална възможност на всички голфъри в България да играят рамо до рамо със звезди на световния професионален голф.

IMG 4073webУчастниците имат възможност да се включат в състезания с няколко различни формата – стандартен про-ам на 5 и 6 септември (отбори от по трима аматьори и един професионалист) и Alliance про-ам на 7 и 8 септември (отбор от 1 аматьор и 1 професионалист). На 9 септември е финалният кръг само за професионалисти.

Staysure Tour (преди известен като ETP Senior Classic) е част от Европейската верига и събира най-прославените професионални голф играчи на възраст над 50 години.

Турнирът ще бъде кулминация в честването на десетгодишнината на голф игрището, открито през септември 2008 г. Министерство на Туризма подкрепи официално събитието и турнира като поздрави участниците и покани на щанда си всички да опознаят туристическа дестинация България.

For more information - http://www.lighthousegolfresort.com/European-Tour-Senior-Classics-Invite

За повече информацияhttp://www.lighthousegolfresort.com/European-Tour-Senior-Classics-Invite